08 November 2010

eeee..berok nie!

nie babun bukan berok..
tp yg masuk bilik aku tue besar nie la.

aduhai...berok masuk bilik aku lagi. ish..ish..dulu dh pernah masuk dah. time tue mmg bilik aku nie penuh ngan stock makanan. makluml lah baru balik dr rumah. ade mcm2 telor,maggi,mihun,bawang,minyak, semua la benda2 yg untuk dimasak. sekali die masuk, 10 ekor lebih la... habis bilik aku..die berparti...aku tengok dari jauh.ade yg bawak anak. ade yg terloncat2 atas katil ..ade yg berebut tin biskut.yg tak bley bela..latop baru aku..habis kene berak ngan berok nie. kuku die tajam.die g cakar latop aku. sewey punyer berok. aku tau la ko jelez coz BF ko tak bg ko latop baru..BF aku bg aku latop...telor yg 10 biji tue..die makan bersepah2. aduhai. busuk giler bilik aku.. aku ngan rumate aku yana moncet ) pown penat la berkemas2. aduhai.mmg seminggu pown tak hilang lg bau telor tue. YUCK!!!!

garang giler bley tak beruk tue.

 nie hari nie die masuk lg. time nie..pkol 11pagi tau. boleh kire awal la jugak untuk time berok2 nie datang. yg datang nyer nie bukan setakat anak berok or bapak beruk..trus yg besar giler tue. atok berok agak nyer. time tue aku tak tdo pown. aku ngah study. aku study mengadap dinding, membelakang kn tingkap. 

posisi aku time beruk masuk

die masok..aku dengar bunyi.. aku toleh2..ade berok. aku sergah la die balik.nk bg die takot... die sergah aku balik wei... 
die tunjuk taring!!!!

die acah2 nk datang kat aku kat atas katil nie. aku ape lg..panik la.. aku berlari keluar..g bilik kawan. then kawan aku plak bg la aku penyapu. dengan berani nyer, aku g bilik aku. aku nampak die ngah usha2 barang makanan aku. then die dh g kat tingkap dh ready nk terjun dh nie. aku dengan tak sabar2 nyer. g ketok pintu gune penyapu suh die cepat keluar. sekali ...die pusing kepala die. die nampak aku. die keja aku...lari lintang pukang aku. elok2 die dh nk kuar..die masuk balik bilik aku.aduhai. pastu die merayau2 lg dlm bilik aku..then cekau satu pack maggi.aku tak puas ati...patot aklu yg keja die...nie die yg keja aku. kebetulan ade baldi kat tepi bilik aku.aku g isi air.. then aku nk jirus die.  

nak siram gune air.

time die ngah syok2 selongkar stock makanan aku tue... die nampak aku nk jirus die ngan air... kali nie...sampai ke bilik kawan aku die keje. kawan aku nie..dah ready dh nk tutup pintu...haha...nasib la sempat tutup pintu...kalo tak..mmg nahas la kami kene cakar. yg lawak nyer... member aku citer..time aku lari menuju kew bilik die tue..member aku tengok..beruk tue tercicir la paket maggi kat beranda luar..then die boleh patah balik untuk amek maggie tue.menggong betoi beruk nie. 

nie la mi sedap yg die curi. mee goreng plak.

lepas nie..mmg 24/7 aku tutop tingkap nie. aduhai... beruk kat UKM mmg la tak ame mcm berok kat bukit cerakah tue. kat sana berok2 nyer tak kejar org. berok kat UKM nie agresif.. tapi yg pelik nyer...asal la die suke keja pompuan jew? bile budak laki datang kn... die elok jew tunduk pandang bawah, duk diam.. bile budak pompuan lalu... "huha..huha..huha." nie ade beberapa perkara yg jgn dilakukan terhadap berok tapi aku lakukan:

1) jangan pandang tepat ke mata mereka.
 (kenapa? kerana beruk akan inggat kita ini musuh dia. aku buat coz aku ngat kn nak takutkn die ngan panahan mata aku.)

2) jangan siram beruk guna air.
 (beruk mmg oantang kalo kena air.die akn kejar kita semula)

3) jangan selamatkn barang makanan
(cara terbaik untuk selamat campak makanan then lari.)

4) jangan tunjuk hebat. 
(beruk tue akan melawan kite lebih dari kita sangka.)

5) jangan dress up mcm gul sangat if lalu depan dowang. 
(coz dowang nie mmg la terAMAT suka engan gul n pondan.)

6) pandai2 la selamat kn diri.

10 orang lidi comment:

ch0c0late Celup said...

hahaha bodo punye beruk ! mest die lapa giler sbb awal tu kul 11 pagi.. klaka betul dah tertinggal megi ley patah balik..bengongg nye beruk !!!

Adawiah Aduah said...

berok mmg benggong.....dah bermaustautin kat UKM pown...tak pandai2 lg.

ch0c0late Celup said...

die lapa tu.. jadi die sanggup berbuat ape sahaja. wahahah

aien nurul ain said...

hahahahh berok! mase sekolah dulu selalu kena kejar dgn berok kot. berok pun ada jugak yg bermaustatin dekat mrsm tauuuu.

Adawiah Aduah said...

haha...u mrsm mane? mrsm i dulu tak ade berok.nasib baik.

ch0c0late Celup said...

aien: kan kan kan? mrsm dlu pon ade beruk..haih mmg aku dtakdirkn dduk ngan bruk ke ape..wuwu
wawa: die mrsm sme ngan yana lol.. :)

aien nurul ain said...

i mrsm sekali ngan yana! tak caye tanye die. mrsm terendakkk. hahaha. u mrsm mane?

Adawiah Aduah said...

haha....berok nie ikot yana!!!!! sampai ke sini hah die follow yana. like..like.. ape la yana.

ch0c0late Celup said...

eyh sorry sket !!! time die dtg tu yana kt ipoh oke !!! so die suke wawa laa~ hahaha sbb tu die keja wawa

Adawiah Aduah said...

hahahhaha...no..no..no.

Post a Comment

saya suke bile kamo comment page saya