02 August 2010

anak miow utan

Hari nie walau pun puase, wawa tak rasa penat sangat.

Maybe coz wawa tak melayan sangat ragam perot nie kowt.

Wawa ngat wawa nak rajin2 buat puase sunat la.. isnin & khamis.

Lg pown bulan ramadhan dah nak dekat kn.

Jd nie kira mcm praktis la b4 menyambut kedatangan ramadhan.

Korang tau tak hari2 yang diharamkan puase??

Wawa tak tau la.

Kalo kowang tau.. bg tau wawa plz..

Kang wawa men puase jew.

Ala.. yg fasal hari2 tashrik tue la.

Wawa tak tau tarikhnyer bile.



Masuk bulan 8 nie.

Wawa dah start buat belanjawan baru.

Everyday limit wawa gune untuk makan RM6.

Kalo sebulan kire macam

Rm180 = mamam

Rm10 = nota print/ Photostat

RM100 = keluar jalan (chopping, date)

So..dalam cebulan wawa kne guna RM290 jew.

Tak boley lebey.

Wawa nak beli kete.

Cmalam ade try mintak mama.

Wawa: “mama..duah nak kete…mama carikan la.”

Mama: “tunggu la kamu dah keje.”

Wawa : “nak balik umah cenang.”

Mama: “ ala..susah2 la dulu.”

Wawa: “urm..”

Cdey jew..tak dapat kete.

Wwuwuwuw.

Jadi wawa kne jimat2.

Lgpown wawa dah banyak cangat habiskan duit awal2 sem nie.

Kalo untuk buku or pelajaran takpe.

Nie habis ke dating,baju,kasut n mcm2 la.



Owh ye… ayah kate ayah ade jumpe anak miow hutan .

Kat estate tempat ayah bawak bos ayah.

Ayah kate miow tue chumel cangat.

Macam bulu anak harimau.

Ayah kate nanti ayah amek.

Dapat la jd kn kawan ngan ‘whis’.

Cian die cowang2..

Wawa tak nak die jd mcm ‘mylo’

Giler duk umah cowang2 terkurung ajew.



2 orang lidi comment:

zarul said...

adeh2.... bnyk duit hbis kt dating ye? lps ni xpyh dating lgi k. pastu nnti abg byr cyg seperti yg abg janji nnti

Adawiah Aduah said...

ala... abg namau date ngan cyg kew?
cdey la cyg.
wuwuwuuwuwu.

Post a Comment

saya suke bile kamo comment page saya